Navigáció
Főoldal
Magunkról
ESEMÉNYEK
Galéria
Támogatóink
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Vízállások
Legutóbbi földrengések
Megosztás
Navigáció
Mentőcsoportunk is tagja
Mentőkutyáink vizsgarendszere
Képek
Események
<< Február 2017 >>
H K Sz Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Nincsenek események.

Üdvözlet
"Segítő kezem nyújtom feléd.
Rajtad múlik eldöntsd
Hogy neked ez mennyit ér.
Szorítsd meg - tartalak
Felállnod neked kell
Mert, másra nem telik
Egy segítő angyalnak."

(Hock Éva Etelka)


Ismét elérkezett az adóbevallási időszak

Kérjük, támogassa Ön is adója 2%-ával

Erdély Mentőcsoport

az Erdély Mentőcsoportot!

Köszönjük!

 

Kattintson a képre, vagy a szövegre!


Villámárvíz Székelyszentléleken

székelyszentlélek

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső mintegy kétszáz lakóházat öntött el percek alatt. 
Az Életjel Mentőcsoport és az Erdély Mentőcsoport a polgármesteri hivatal kérésére a helyszínen mentési készenlétet biztosított. Szerencsére, a víz pár órán belül levonult, sem emberi életben, sem az állatokéban nem esett kár.


Magasból mentés kötéltechnikával

alpintusványos

A Hargita megyei Tusnádfürdőn sorra került 25. Bálványosi Nyári Egyetemen és Diáktáborban magasból mentés kötéltechnikával elnevezésű bemutatót tartott a szolnoki Életjel Mentőcsoport és az Erdély Mentőcsoport.

*************

Fotóriport, videó, élő rádiós tudosítás az Erdély Mentőcsoport blogján.


Az Erdély Mentőcsoport is kivette részét a Tusványoson eltűnt tinédzser keresésében

Tusványos

A szolnoki Életjel Mentőcsoporttal közösen az Erdély Mentőcsoport is részt vett a csütörtökön, 2014. július 24-én hajnalban a Tusványosról eltűnt 18 éves Tófalvi Csaba keresésében. Keresési akció pénteken és szombaton is zajlott.

****************************

Fotóriport, beszámoló, videó az Erdély Mentőcsoport blogján.


Életmentés mint létforma

Az életmentés alapjairól, illetve a mások védelmében történő civil szerveződés tapasztalatairól, bevált módszereiről esett szó szombat délelőtt azon a képzésen, amelyet a Jeddi Önkéntes Szervezet kezdeményezett a helyi református gyülekezeti házban. A Bethlen Gábor Alap támogatásával zajló képzést az Erdély Mentőcsoport udvarhelyszéki tagjai tartották, majd a csíkfalvi önkéntes tűzoltócsapat elsősegély-nyújtási és tűzvédelmi bemutatóra kerített sort a gyülekezeti ház udvarán. Az interaktív, különféle bevetési helyzetek szemléltetésén alapuló találkozó oldott, vidám hangulatban zajlott, és a kívülállóként érkező vendég pár perc alatt meggyőződhetett arról, hogy az életmentők fiatal közösségében egyéni érdekektől mentesen, felsőbb célokért születnek a mozdulatok, közvetlenségük, szabadságuk is ebben rejlik.


2013.12.02. Riasztás - Erdély Mentőcsoport Udvarhelyszék

Este 17:27 órakor jött a telefonos értesítés, hogy egy 79 éves férfi a korondi hegyben erdei munkát végző társait bejelentés nélkül elhagyta. A túlélő házhoz nem ment vissza, egy útjavítást végző gépésznek azt mondta, hogy elindul Székelyvarság felé. Telefonon beszéltem Varság illetve Korond-Pálpataka irányába hazafelé tartó erdei munkásokkal, de senki sem látta a hazafelé vezető erdei utakon (13-14 kilométer). Miután meggyőződtünk, hogy a célszemély sem a székelyudvarhelyi leányánál, sem otthon Tarcsafalván nincs, a családtagok beleegyezésével 20 órakor riasztottuk az EM helyi csapatát illetve az állami szerveket. Kb 15 perc elteltével készenlétben állt a Székelyudvarhelyi Csendőrség (ők a helyismeretünk miatt jóváhagyták az Erdély Mentőcsoport részvételét a keresési akcióban), az említett települések rendőrőrsei, nem utolsó sorban a Székelyudvarhelyi Salvamont Hegyimentő Egyesület és az Erdély Mentőcsoport Udvarhelyszéki Szervezete. Az egyeztetések alatt, a kivonulást megelőző percekben szólt a család, hogy a keresett személy nagyon összehorzsolt arccal, ittas állapotban hazaérkezett (autón és gyalog 70 kilométert tett meg). Az erdei úton elesve találták meghelyiek,  autót szereztek neki Székelyudvarhelyig. Nem tudjuk, hogy jutott el Kobátfalváig, onnan ismét stopposként jutott haza Tarcsafalvára. Köszönet a "fuvarosoknak", a Csendőrség és a Rendőrség illetékeseinek. 
Köszönjük a hegyimentőknek a közreműködését és a "tényfeltáró" munkát! 


Bemutató és gyakorlatot a Sapientian

sapientia

2013.11.15-én elsősegély bemutatót és gyakorlatot tartott a Kolozs-tordai csapatból Todea Erika és Székely Zselyke Kata a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Környezettudomány tanszékének a felkérésére.


Novemberi gyakorlat

Kunmadaras

2013. november első hetének végén az Erdély Mentőcsoport gyakorlaton vett részt a Kunmadarasi kiképző bázison, illetve a szolnoki Bige Holding területén. Gyakorolták, átismételték az eddig tanultakat illetve új gyakorlatokat is végeztek, pl. standolás, vízszintes mászás kötélen. Athosz teljesítette első vizsgáját.


Elsősegély bemutató

korond

Október 25.-én az Erdély Mentőcsoport tagjai elsősegély bemutatót tartottak a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) által szervezett földrengés szimuláción a Korondi Szakközépiskolában melyet a Korondi Önkéntes Tűzoltóság munkatársaival vállvetve érdekesen és tanulságosan vittek véghez.
A szimuláció mellet volt három éles helyzetünk is: egy orrvérzés, egy hányás és egy leesett vércukorszint, amely majdnem ájuláshoz vezetett. Köszönjük Páll Krisztinának a meghívást! A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) parancsnoka és kollégája külön megdicsért minket a jó munkáért, és a külön magyarázatért, amit a diákoknak és a tanároknak adtunk. - írja Dósa Tamás.


Képzés és komplex gyakorlat

búvár

Képzés 2013. szeptember végén Székelyudverhely és környékén tanult az Erdély Mentocsoport. Kétféle szakterületen volt a képzés: mentési búvár és mentési ipari-alpin technika. Mindkét szakterület a speciális mentéshez tartozik. Mindkét területen a kiképzők: Újteleki Mihály és Turi László. Segített Juhász Rita. Búvár képzésen részt vettek: Balázsi Csaba, Dósa Tamás és Orbán Szilamér. Ipari alpin képzésen részt vettek: Andorkó Attila, Pitó Attila, Farkas Bálint, Székely Zselyke, Gábor Dezső, Istók Lajos. Az elméleti képzést gyakorlati vizsga követte.

A komplex mentési gyakorlat csütörtök estétől szombat estéig tartott folyamatosan, mely a megtanult mentési fogásokat tartalmazta. Például: gépjármű kiemelése víz alól, veszélyes fakivágás, hordágy lejuttatása alpintechnikával, személykeresés területátvizsgálással.


Adományozás a Köpeci ovodának

játék

Szeptember utolsó napjaiban az Életjel Mentőcsoport és az Erdély Mentőcsoport közös ajándékgyűjtési akciójának nagy sikere volt Köpec óvodájának lakói körében. Köszönet Balázsi Csabának, aki kiemelkedően segítette az akciót!

YouTube - VideóGaléria - Legújabb videók

A II. S.O.S. Ra...

Erdély Mentőcso...

Erdély Mentőcso...

Szabó László ny...

Kiss Olivér öss...
Videó Galéria Megnyitása
Keress minket a Facebookon is! !

Erdély Mentő...
Felhasználónév

JelszóRegisztráció | Új jelszó

Column count doesn't match value count at row 1
Csaba 2Hete
MZsolt 7Hete
koliver 9Hete
eletjel 24Hete
hunor 54Hete
balintlori 67Hete
rekatika 99Hete
Imolka 105Hete
pia 107Hete
Gabos Attila 127Hete

Vendég 0 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 3
Dátum: 2013.11.05
Weblinkek
Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet
Országos Dávid Fere...
Megnyitva: 1706